De ultieme kooksensatie!

De Kamado grill is te gebruiken als traditionele BBQ, maar u kunt de Kamado ook gebruiken om uw gerechten langzaam te garen, op hoge temperaturen te grillen, pizza’s te maken of uw gerechten te roken, stoven, bakken of braden.

De Kamado is gemaakt van keramiek. Keramiek heeft de positieve eigenschap dat het temperaturen goed kan geleiden en behouden. Door 2 ventilatieschachten toe te voegen kan de luchtstroom en daarmee de temperatuur erg goed geregeld worden. Zo kunt u 10 uur lang op 90°C  uw gerechten langzaam bereiden of roken, maar de Kamado is ook binnen 15 minuten op te stoken naar 350-400°C  en daardoor te gebruiken als steenoven. Het type houtskool of rookhout bepaald welke smaak u aan uw gerechten mee wilt geven. En wist u al dat de Kamado zelfreinigend is?

DUURZAAM

Keramiek kan extreme hittes verwerken, daarnaast werkt het isolerend, waardoor het temperaturen goed kan vasthouden, en is het slijtvast.

GEZOND

De Kamado houdt het vocht vast, waardoor uw bereidingen altijd sappig en vitamines beter behouden blijven.

MILIEUVRIENDELIJK

Er ontstaat weinig rook, er worden weinig afvalstoffen gegenereerd en u kunt met één keer houtskool wel 10 uur lang van uw Kamado genieten.